Mijn reis naar geluk en herstel.

okt 21

Bijzondere vrouw.

Bijna twee jaar geleden heb ik de meest bijzondere vrouw leren kennen. Ze is mooi, opwindend en lief maar ook streng met name voor zichzelf en heeft een enorm groot hart. Ik heb haar leren kennen op het moment dat het erg slecht met mij ging. Ik dronk te veel, gebruikte veel drugs, mijn relatie stond op klappen en had financiële problemen want ik had geen werk meer en was daarbij zwaar depressief. Zo depressief zelfs dat ik kort voor ik haar leerde kennen een einde aan mijn leven heb geprobeerd te maken waarna ik opgenomen werd in een kliniek en uiteindelijk ook de relatie waar ik op dat moment in zat klapte. Nee, ik was allesbehalve een goede partner en vader.

Het contact begon op twitter. Ik kende haar wel maar we hadden niet veel contact. Soms maakte ik een flirt of een opmerking op een tweet van haar en staarde dan minutenlang naar haar profiel foto. Haar ogen, ze keken rechtstreeks in je ziel. Wat een prachtige vrouw. Geen poeha, geen kapsones maar gewoon natuurlijke schoonheid zoals je dat zelden ziet, niet perfect maar wel uniek. Het was alsof ze aanvoelde dat het niet goed met mij ging en even later zocht ze mij op in mijn DM. “Gaat het wel goed met je?” En zo raakte we aan de praat.

Ik moest werk vinden, maar om mij daarop te kunnen focussen moest er een beetje rust in mijn hoofd komen, echter de schuldeisers zorgde ervoor dat ik deze rust niet kon vinden. Onbaatzuchtig bood ze aan mijn hypotheekschuld voor mij te betalen. Na wat twijfel, ben ik op het aanbod ingegaan. Ik scande de rekeningen en deze werden door haar betaald van haar eigen spaargeld. Hierdoor kreeg ik wat rust en ging driftig solliciteren, op zoek naar een baan. Wat voor een bijzonder mens ben je als je dit onbaatzuchtig voor een ander doet die je niet kent en nog nooit hebt ontmoet.

De ontmoeting.

We hadden de dagen en weken erna veelvuldig en heel leuk contact. Ze vroeg steeds hoe het ging en door haar onbaatzuchtige daad was ik gemotiveerd het goed te doen. Dat ging de ene keer beter dan de andere. Te veel prikkels. Op een gegeven moment zei ze “Waarom kom je niet hier eten? Dan haal ik je op en breng ik je weer thuis.” Ik geloofde mijn ogen niet! Wilde deze mooie vrouw mij ontmoeten? Uiteraard ging ik op het aanbod in en een dik uurtje later stond ze voor mijn deur. In het echt is ze nog veel mooier en indrukwekkender dan ze in mijn gedachte was.

Al snel reden we richting haar huis. Het was mooi weer dus zijn we lekker in de tuin gaan zitten, ze had zelfs wat biertjes voor mij gehaald. Trillend van de zenuwen vertelde ik honderd uit over mijn jeugd en over de stomme dingen die ik allemaal had gedaan en deed. Ik was superzenuwachtig maar het voelde heel vertrouwd. Aandachtig luisterde ze zonder ook maar één oordeel te vellen naar alles wat ik te vertellen had. Ik liep letterlijk leeg.

We gingen eten. Ik weet niet meer precies wat we hebben gegeten maar volgens mij was het pasta. Het was heerlijk maar door mijn slechte levensstijl was ik al snel weer klaar en heb ik niet alles opgegeten. Ze vertelde mij over haar dieren en hoe ze zich daarvoor inzet. Haar hele leven draait om het redden van de diertjes en kennelijk ook mensen want ze had anoniem een nier gedoneerd en mij financieel bijgestaan. Ik was echt enorm onder de indruk van haar en hoe ze in het leven staat. Ze is een stukje ouder dan ik en wijzer met een berg meer levenservaring en ik merkte al snel dat ik haar heel erg leuk en bijzonder vond…. 

Werk.

Het contact bleef, en het bleef leuk. We hadden het echt over van alles. Ik kon heel open en vrij met haar praten en heerlijk met haar flirten. Uiteindelijk vond ik werk. Via een detacheerder kon ik terecht bij een serviceprovider in Amsterdam met auto van de zaak! Ze was super blij voor mij en dat voelde goed. Iemand die blij voor je is. Ik zou op een callcenter komen te werken waar ik op afstand problemen voor verschillende klanten op ging lossen, maar één klant in het bijzonder. Deze had extra aandacht en support nodig en daar werd ik op gezet.

Al snel merkte ze in Amsterdam dat ik meer in mijn mars had en besloten mij in de buitendienst te zetten. Ik zou bij de klant op locatie gaan werken. Enthousiast vertelde ik haar het goede nieuws. Ik mocht in de buitendienst! “Waar?” Vroeg ze. Ik vertelde welke klant het was en waar het bedrijf zich bevond. “Oh? Dat bedrijf ken ik. Dat is vlak bij mij. Letterlijk tien minuten hier vandaan. Wat leuk voor je! Als je wilt mag je wel twee of drie dagen bij mij komen logeren, dan hoef je er niet zo vroeg uit en weet ik dat je goed eet en weg bent van al die prikkels. Je mag in het logeerbed, maar je mag ook bij mij in bed” Verstond ik dat nou goed? Zei ze dat echt?

Logeren.

De zenuwen gierde door mijn lijf. Ik was onderweg naar haar en ik mocht bij haar slapen. Ik! Die rare jongen uit Rotterdam en dat bij een begeerlijke vrouw die absoluut geen mannelijke aandacht te kort kwam. Trots was ik, maar ook superzenuwachtig. Ze was tijdens onze vele gesprekken namelijk heel open en eerlijk over haar contacten met andere mannen geweest. Hoe ga ik mijzelf in hemelsnaam onderscheiden? Hoe zorg ik ervoor dat ik er bovenuit spring? Hoe verleid ik haar? Gaan we überhaupt wel seks hebben? Die gedachtes schoten voortdurend heen en weer door mijn hoofd.

Eenmaal aangekomen was het al snel gezellig. Onze gesprekken gingen over van alles. Haar recente nier-donatie en over wat ze wel en niet leuk vond  Ik wilde natuurlijk alles en zo veel mogelijk over haar weten. Al snel kwam ik erachter dat ze niet van series en films houdt met een open einde. Dat ze dol is op sushi en graag naar de sauna gaat en met mooi weer naar het naaktstrand. Allemaal dingen waar ik geen, tot weinig ervaring mee had. Open vertelde ze mij over haar relaties, scharrels en de avonturen die ze beleefd had. Ze maakte er geen geheim van dat ze heel wat kerels heeft versleten, ze had zelfs een relatie met een vrouw gehad. Dat was voor mij enorm wennen en opwindend tegelijk want ik ben in vergelijking met haar nog praktisch maagd. In mijn hele leven had ik maar twee eerdere ervaringen gehad. Ik kwam uit een relatie van zeventwintig jaar waar de sleur inmiddels flink inzat. Qua vrouwen en seksualiteit ben ik dus echt enorm onervaren.

Loser.

De avond brak aan en nadat we gegeten hadden en de hondjes hadden uitgelaten gingen we douchen. Ik ging als eerste onder de douche en daarna alvast naar boven. Ze heeft een enorme slaapkamer compleet met bankstel en al. “Hier kun je lekker achter elkaar aan zitten” dacht ik grappend in mijzelf. Ik ging op bed liggen en het zweet brak mij uit. Wat zou er gaan gebeuren? Super spannend vond ik het allemaal. Ze kwam naar boven, lachte lief naar mij en trok haar badjas uit. Ik zag voor het eerst haar naakte lichaam. Wat is ze mooi en wat een geweldig mooie borsten. Ze kroop naast me in bed. Naakt. Daar lag ik dan met mijn onderbroek nog aan. Naakt slapen was ik helemaal niet gewend.

We kletsten nog wat en van het een kwam het ander, zij nam het voortouw want ik durfde dat nog niet. We begonnen te vrijen en ik werd enorm opgewonden. Ik wilde het allemaal goed doen en was daar in mijn hoofd dan ook voortdurend mee bezig. Haar lichaam, haar borsten, het voelde heerlijk. Zoenend kroop ze langzaam via mijn borst naar beneden. Ik voelde mijn hart sneller kloppen. Het was heerlijk en ze wist wat ze deed en genoot daar zelf ook van. Het was anders dan ik gewend was, ze was veel wilder. Zo wild dat het soms zelfs een beetje pijn deed, maar dat viel in het niets bij hoe intens ik ervan genoot.

Ik wilde haar ook verwennen en voorzichtig nam ik het over.  Ze was heerlijk en al snel bereikte ze schokkend en kreunend een hoogtepunt. Ik genoot daar enorm van en kreeg zelfs een gevoel van trots en kroop bovenop haar. Daar gaan we dacht ik. Ik was super gespannen en in mijn hoofd met niets anders bezig dan mijn best willen doen. Mijn gevoelens gingen alle kanten op en ging kapot van de spanning. Super opwindend vond ik het allemaal en wilde niet te snel een orgasme bereiken want ik wilde indruk op haar maken, maar merkte al snel dat ik daar niet bang voor hoefde te zijn. Dat snelle orgasme dan….

Op een gegeven moment veranderden we van positie. Het was heerlijk en we genoten intens. Na enkele minuten zei ze, “toe maar schatje, kom maar.” Ik wilde niets liever maar merkte al snel dat ondanks ik er enorm van genoot een orgasme er niet inzat. Mijn hoofd was met van alles bezig behalve dat. Ik raakte lichtelijk in paniek en uiteindelijk gaf ik het uitgeput op en ging weer naast haar liggen.

Wat voelde ik mij kut zeg. Krijg je de kans lukt het verdomme niet. De opwinding nam plaats voor schaamte. Ik kon wel janken. Troostend zei ze “geeft niets schatje, het was heerlijk” Ze vertelde mij dat mijn orale skills heel goed waren en dat ik mij daar absoluut niet voor hoefde te schamen. Dat was enigszins geruststellend en leuk om te horen maar ik voelde mij echt een loser…

Friends with benefits.

De dagen gingen voorbij en ik merkte dat ik steeds meer van haar onder de indruk was. We konden heerlijk kletsen en ze wilde mij oprecht helpen mijn leven weer op de rit te krijgen. Iets wat ook echt wel nodig was. Ik was haar project geworden en er ontstond een hechte vriendschap waarin ik al snel merkte dat ik verliefd aan het worden was. Ik probeerde zoveel mogelijk bij haar te zijn, maar had ook nog een eigen huis en zij wilde natuurlijk ook wel eens tijd voor zichzelf. Ze had nog een goede vriend die ze vlak voor mij had leren kennen waar ze vaak over sprak en leuke dingen mee deed als ik er niet was.

Hij was heel anders dan ik. Ouder, en had zijn zaken dik op orde. Bezit vastgoed, hielp haar en legde haar in de watten. Eigenlijk alles wat ik niet had, was en kon. Aan de manier waarop ze over hem sprak merkte ik al vrij snel dat er meer was dan alleen vriendschap. Hij was getrouwd en in feite zij dus zijn minnares. Ik moest even slikken, we hadden echter geen relatie dus ik kon er niets van vinden en accepteerde de situatie zoals hij is. Dan maar delen dacht ik.

Het concept friends with benefits kende ik wel maar niet uit de praktijk. Ik kwam immers uit een relatie waarin ondanks de laatste jaren daarvan niet geweldig waren ik nog nooit fysiek vreemd ben gegaan. Ik kan dat niet. Je neemt in mijn ogen niet alleen je partner maar ook jezelf in de maling.

Tijdens onze gesprekken kwam ik erachter dat ze vooral op zoek was naar liefde en deze nog niet gevonden had. De meeste mannen wilde eigenlijk maar één ding. Seks, en ondanks dat ze dat vooral de eerste keer spannend en opwindend vond was ze het eigenlijk al vrij snel weer zat.

Ze zocht iemand waar ze op kon bouwen, die zijn zaken op orde had en haar hielp. Iemand waar ze lekker tegenaan kon kruipen en bij wie het niet alleen om de seks draait maar gewoon een maatje om bij thuis te komen en mee te lachen. Man, wat wilde ik graag die man zijn. Alleen had ik mijn zaken allesbehalve op orde en was ik bovendien ook haar type niet. Maar oh, wat wilde ik dat graag zijn. Zij verdient in mijn ogen niets anders dan liefde en geluk. Die soulmate waar ze zo naar op zoek was.

Monogamie.

Ondanks dat ik feitelijk niet in monogamie geloof ben ik in een relatie wel trouw. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je soms wel eens wat anders wilt. Niet in het begin als je nog volop verliefd bent en elkaar aan het ontdekken bent maar mensen zijn in mijn ogen van nature niet gemaakt om monogaam te zijn. Er zal op bepaalde momenten altijd wel een vorm van nieuwsgierigheid of fysieke aantrekking tot een ander zijn. Dat komt volgens mij in de beste relaties voor. Hoe je daar mee omgaat verschilt mijns inziens van persoon tot persoon en als je zeker bent van je zaak en je hebt een stabiele relatie kan je daar goede afspraken over maken denk ik.

Ze vertelde mij dat als ze in een relatie zou zitten ze wel monogaam kan zijn. Iets wat ik fijn vond om te horen. Ik ben dat immers ook en ik zag een relatie met haar wel zitten. Maar of dat ooit zou gebeuren dat wist ik niet. Ze had mij in de tussentijd wel duidelijk gemaakt dat ik haar type niet was en ik alles ben wat ze juist niet zocht in een man. Ik zag eruit als een hooligan met een te dikke gouden ketting. Ik ben te jong, en droeg een flinke rugzak met issues met mij mee. Sterker nog ze probeerde mij een beetje te beschermen door minder intiem met mij te zijn om te voorkomen dat ze mij eventueel zou kunnen kwetsen. Ik moest de wijde wereld in en op avontuur. Daar was ze heel eerlijk in. Het motiveerde mij echter alleen maar meer om heel erg mijn best te doen en mijn leven weer op de rails te krijgen.

De omslag.

De dagen verstreken en op de momenten dat ik thuis zat dacht ik bijna alleen maar aan haar. We hadden veel contact, via twitter via de app en telefoon. Ik was verliefd, zoveel was mij inmiddels wel duidelijk. Ik had, voor ik haar leerde kennen, overal schijt aan. Ik deed waar ik zin in had en er was niemand waar ik naar luisterde, ook naar mijn ex niet. Maar voor haar wilde ik veranderen. Zij drong tot mij door en zette mij aan het denken en liet mij inzien dat het leven wat ik leefde niet gezond en goed voor mij was. Wat voor mij normaal was geworden was eigenlijk helemaal niet zo normaal. De drank, de drugs, de foute vrienden uit de kroeg, mijn jeugd waarin ik opgroeide tussen de criminelen.

Op een zekere avond kreeg ik een telefoontje van een maatje van mij, of ik zin had om langs te komen. Ik wist dat er volop drank en drugs aanwezig waren en had zoiets van, ja ik ga wel, wat kan mij het schelen. Ik appte haar en vertelde dat ik naar vrienden toeging. “Prima” zei ze, “kijk je wel uit?” En zogezegd zo gedaan. Eenmaal daar aangekomen was het een drukte van jewelste. Er was een party geweest, Decibel outdoor, en sommige waren daar net van teruggekomen. Ze stonden nog knetter-strak van de drugs.

In de kamer hing een mist van cannabisrook en sommige zaten halfdood en stronken op de bank. Ik keek eens om mij heen en toen kwam de omslag. Ineens besefte ik dat ik meer in mijn mars had en dat het leven niet alleen uit drank en drugs bestond. Wil ik dit eigenlijk allemaal nog wel? Nee, ik wilde mijn leven weer op de rails krijgen. Mijn verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn ouders, mijn zoon en niet in de laatste plaats voor haar. Ik dronk mijn biertje leeg, nam nog een laatste haal van een joint, heb mijn vrienden bedankt en ging naar huis.

Thuis aangekomen pakte ik mijn telefoon en appte haar. “Je raad nooit waar ik ben”. “Nou waar ben je dan?” Antwoorde ze. “Thuis”. Zei ik vol trots.

De Makeover.

Trots! Super trots was ze op mij. Haar woorden drongen tot mij door en ik had de kracht en de wil gevonden mijn leven drastisch te veranderen. Het gaat goed op het werk. Ze zijn dik tevreden maar nu nog volhouden. De dagen dat ik bij haar was hadden we het heel gezellig en ik merkte dat ze na dat moment anders naar mij is gaan kijken. Normaal gesproken scheer ik mezelf voor ik naar mijn werk ga. Ik was alleen mijn scheerspullen vergeten en had toch al wat stoppels. “Niet doen” zei ze. “Je hoeft je niet te scheren. Ik vind mannen met een baardje leuk!” Oké dacht ik. Dan ga ik mij niet scheren en laat ik een baardje staan. De reacties uit mijn omgeving en op socialmedia die ik daarop kreeg waren overweldigend positief en ik voelde mijn ego groeien.

Ze had aangegeven dat ze de markt in Rotterdam wel leuk vond en daar graag nog eens heen zou gaan. “Nou dan gaan we toch gezellig naar de markt” zei ik. Zaterdagochtend haalde ik haar op en we vertrokken naar Rotterdam. Nadat we wat over de markt hadden gelopen liepen we de stad in. Ik had nieuwe kleding nodig. Ze zag een kledingwinkel en we gingen naar binnen. “Ga jij dat pashokje maar in” Zogezegd zo gedaan. Ik dat pashokje in en was benieuwd waar ze mee aan zou komen. Ze pakte wat kleding uit de rekken en gaf deze aan mij in het pashokje. Ik kreeg een strakke broek en een strak shirt aangereikt. Kleding die ik normaal gesproken nooit draag. Ik had alles altijd  XL of XXL en dit was toch echt L en M. Wat ongemakkelijk stapte ik het pashokje uit. “Leuk!” zei ze. “Dat staat je echt heel goed!” Ik vertrouwde haar oordeel en als iemand weet wat ze wel of niet leuk vindt is zij het wel. Ze zocht nog een broek (met scheuren) en een leuke hoody uit en ook dit was een succes. We rekende af, kochten wat tassen vol fruit en lekkers en gingen weer naar haar huis.

Hoewel ik mijzelf in het begin wat ongemakkelijk voelde in mijn nieuwe outfit waren de reacties op mijn nieuwe looks ook weer overweldigend positief. Nou ja, als ik dan toch bezig ben met een verandering in mijn leven dan maar helemaal dacht ik. Ik voelde mij steeds beter in mijn vel en voelde mijn zelfvertrouwen groeien. Bijna alles wat ik met haar meemaak en doe is nieuw voor mij. Mijn waardering groeide en mijn liefde voor haar nog veel meer.

Het Moment.

Ondertussen wierpen mijn inspanningen zijn vruchten af. Ik deed mijn best op mijn werk, dronk en blowde minder en aan de cocaïne zat ik al helemaal niet meer. Ik at beter en gevarieerder en voelde mij steeds beter. Ze bleek voor mij een echte motivator te zijn.

De tijd vloog voorbij als ik bij haar was en ik genoot van elk moment. Ook was de intimiteit weer terug. Ik wist dat ik haar moest delen, maar het kon mij geen fuck schelen! Ik verlangde naar haar en hoewel ik het allemaal nog steeds heel spannend vond ging het dit keer wel goed en wist ik ongeveer waar ik mee bezig was. Ze toverde zelfs nog een verassing uit haar hoge hoed, of in dit geval haar nachtkastje. Man! Wat vond ik het allemaal leuk, opwindend en spannend. Ik merkte wel dat mijn gebrek aan ervaring mij soms partte speelde. Gelukkig wist zij heel goed aan te geven wat ze wel en niet prettig vond, wat mij weer enorm hielp het nog beter te doen.

Op een zekere dag hadden we zin in een filmpje. Zij wist een leuke bioscoop in de buurt waar je lekker tijdens de film snacks en drinken kon bestellen. ‘The Hitmans bodyguard’ hadden we uitgekozen. Onze eerste echte date! Het was gezellig en de film was leuk. We hebben gelachen en een hele gezellige avond gehad. Op dat moment besefte zij ook dat we het wel heel leuk hebben samen. Vlinders had ik al langer, maar nu begon het ook bij haar te kriebelen.

Een paar dagen later, ik was thuis en we zaten op de app, heb ik als een verliefde puber verkering gevraagd. Ze moest lachen “Hebben we dat eigenlijk niet al een beetje?” Zei ze. Ik was super blij en heb letterlijk een klein sprongetje in de lucht gemaakt. Er was toch niemand die het zag.

Samen verder.

Nu we toch het avontuur samen aangingen en hadden besloten samen verder te gaan leek het haar wel een goed idee dat ik bij haar in zou trekken. Ik was er immers toch al vaak en het scheelde mij weer in de kosten en kon ik mijn steentje bijdragen omdat voor haar het leven met zijn tweeën duurder was geworden. Uiteraard zag ik dat helemaal zitten. Haar vriend had in gesprekken met haar aangegeven interesse te hebben in mijn huis. Ze bracht hem op te hoogte van onze relatie en het feit dat ik mijn huis zou gaan verkopen. Hij bood aan te helpen en beloofde haar niet het vel over mijn neus te trekken.

Hij en ik spraken af in mijn huis. Hij kwam vriendelijk over en we liepen door het huis. Uiteraard kwam zij ter sprake en we hadden het erover hoe bijzonder en mooi ze is. “Als ik niet getrouwd was geweest, dan wist ik het wel” zei hij; Juist ja, dacht ik. Het huis had wat achterstallig onderhoud en we spraken een prijs af. Hij bood iets onder mijn vraagprijs want anders zou hij er niets op verdienen. Ik wilde niets liever dan opnieuw beginnen, en had nog een levensverzekering, als ik die zou verpanden kon ik het financiële gat wat zou ontstaan vullen en quitte spelen. Geen winst, dus ik kon helaas niet al mijn schulden aflossen, maar het is niet anders. Ik wilde daar weg.

Ik verhuisde de spullen die voor mij belangrijk waren, zoals mijn tv en pc en uiteraard mijn kleding. De rest zag ik later wel. De kattenkamer in haar huis werd mijn werkkamer en haar televisie verhuisde naar de slaapkamer zodat mijn tv beneden kon staan. Ik was bij haar! En ik had voor mijzelf besloten het dit keer goed te doen. Verantwoordelijkheid nemen en haar de liefde geven die ze zo verdient. We wonen samen!

Jaloezie en angst.

De dagen vlogen voorbij. ‘Time flies when you have fun’ zullen we maar zeggen. Ik had een nieuw leven, een goede baan en een heerlijke vrouw! Het leven is heel anders als ik gewend was. Super burgerlijk, en ondanks dat voelt het heerlijk. Regelmaat, aandacht, liefde en veel lol samen. Ik at ook weer beter. Wat zeg ik. Veel beter. Het contact met haar vriend bleef wel, maar dan zonder de benefits. Ze spraken zo nu en dan af om te lunchen. Ik zeg het eerlijk. Ik vond dat best lastig in het begin.

Zeker toen ik op een zekere avond achter de computer zat en ze bij mij kwam zitten. We kletsten wat en opeens zei ze “Ohw ik ga van de week gezellig naar de sauna met hem” Kan je dat gevoel? Dat zodra je iets hebt wat je heel graag wilde hebben je ook weer bang bent het kwijt te raken of stuk te maken? Niets is zo onaantrekkelijk als jaloezie of onzekerheid, en beide al helemaal niet, en toch wist ik niet waar ik moest kijken. Wat nu!? Ik raakte letterlijk in paniek. Ik wilde niet dat jaloerse vriendje zijn en ik wilde haar al helemaal niets verbieden. Wat moet ik zeggen? Ik zag dat helemaal niet zitten. Ik was het samen lunchen nog een plekje aan het geven, een sauna vind ik wel heel intiem samen.

Ze zag de paniek in mijn ogen en beloofde het af te zeggen voor mij. Ik voelde mij kut. Nu kan ze iets niet doen wat ze leuk vind door mij. Maar ze begreep het ook wel zei ze. Ik heb er slecht van geslapen en de volgende dag stuurde ik haar een appje. Ik schreef dat ik begreep dat in een relatie met haar ik moet accepteren dat hij er ook zal zijn en dat als ze met hem naar de sauna wilde ze gewoon moest gaan. Ze stuurde een berichtje terug dat ze het al had afgezegd. Ik was opgelucht en tegelijkertijd teleurgesteld in mijzelf.

Diezelfde avond ging mijn telefoon. Hij belde. “Is ze er?” vroeg hij? “Ja?” ze ik. “Niet zeggen dat ik het ben hoor maar ik wil je even wat zeggen” Ik dacht dat hij belde over het huis, maar daar ging het niet over. “Ik begrijp het wel hoor, ik zou het ook niet leuk vinden maar je kunt haar volledig vertrouwen, alleen mij niet” Zei hij grappend. Dat doe ik ook niet dacht ik bij mijzelf. Het telefoontje voelde wat ongemakkelijk. Ik ging er voor de rest niet op in en stelde nog wat vragen over het huis en wanneer het leeg moest zijn voor de overdracht zodat ik wat kon regelen en we hingen weer op.

De dagen gingen voorbij en ik merkte dat we het onderwerp zoveel mogelijk meden. Op een gegeven moment zaten we in de auto en ik probeerde het er toch nog eens over te hebben en dat het mij dwars zat. Ze wilde het er duidelijk niet over hebben en haar reactie was heel fanatiek en volhardend. “Toch blijf ik hem zien! Daar komt niemand tussen” De reactie was zo fel dat ik ervan schrok. Het enige wat ik hoopte en dacht, was dat het contact uiteindelijk vanzelf minder zou worden omdat het minder interessant was voor hem. Ik was enorm onzeker, zoveel was mij wel duidelijk.

Het huis is inmiddels verkocht, en ook alweer doorverkocht met een dikke winst. Ik vond daar van alles van en hoewel misschien onterecht, want hij had mij echt wel geholpen met het huis leeghalen en verhuizen, had ik toch het gevoel dat hij vooral zichzelf had geholpen. Maar goed, het was klaar, en ik heb het losgelaten. Niet meer belangrijk. Het belangrijkste voor mij is zij en mijn toekomst met haar.

Leren.

Het leven met haar is misschien wel burgerlijk maar nooit saai. Ik leer en ontdek steeds meer over mijzelf. Zo zijn we samen al een paar keer naar de sauna geweest. Dat was heerlijk! Ik moest wel enorm wennen aan het naakt zijn. Ik ben nogal een gevoelig type en aanraking vind ik heel erg fijn, en aangezien zij dat ook vindt moest ik soms even wat langer in het bad blijven zitten dan zij of even snel het koude dompelbad inlopen.

Ook heeft ze mij kennis laten maken met het naaktstrand. Ik had daar een bepaald beeld bij, en dat beeld klopt! Althans voor een deel. Ja er lopen mannen met een penisring en ja er gebeuren vreemde dingen in de bosjes, maar er zijn ook mensen die er echt gewoon komen omdat naakt zonnen en zijn nou eenmaal prettig is. Inmiddels ben ik erachter dat ik ook een halve nudist ben. Naakt zijn is gewoon lekker. Punt!

Ondanks dat ze het mij nooit heeft verboden drink ik bijna geen druppel meer, en gebruik al helemaal geen drugs meer, én heb ik mijn leven inmiddels redelijk op de rit. We hebben veel lol samen, ik help haar zoveel mogelijk met het huishouden en draag letterlijk mijn steentje bij. Ik probeer zoveel mogelijk die man te zijn waar ze zo hard naar op zoek was en die man te worden waar ik die nog niet ben. Hoewel ik mij soms wel eens afvraag of ik dat ooit helemaal zal worden. Soms denk ik wel eens; Ze heeft eigenlijk gewoon een rijke vent nodig die haar dromen waar kan maken. Maar dan denk ik ook weer bij mijzelf; Welke vrouw niet, dus dat is niets vreemds. Maar ik doe wel mijn stinkende best. Alle beetjes helpen niet waar?

Het contact met haar vriend is inderdaad minder en ik heb vrede met de keren dat ze gaan lunchen. Ze gaat zo nu en dan met een vriendin lunchen of gezellig naar de sauna. Wat dat betreft ben ik zelfverzekerder geworden en heb ik blind vertrouwen in haar. Ik ben er nog lang niet, want een relatie is hard werken, aan jezelf en aan elkaar. Maar ik durf te zeggen dat ik mijzelf beter, sterker en gelukkiger voel dan voorheen. 

De toekomst.

Wat de toekomst brengt dat weet je nooit. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in, en dat is wel eens anders geweest. Ik werk aan mijzelf en probeer verder te komen in mijn werk waardoor ik meer ga verdienen en we wellicht in de toekomst samen een leuk huisje kunnen kopen met een stuk land voor onze hondjes. Ik weet inmiddels ook dat ze haar vrijheid en rust nodig heeft en ik haar niet in een kooitje moet willen stoppen. Iets wat je toch snel geneigd bent te doen met zo’n zeldzaam mooi vogeltje.

Ik blijf werken aan mijzelf en probeer alles een plekje te geven, actie te ondernemen waar het moet en los te laten waar het kan. Ik ben blij dat ze in mijn leven is gekomen, ze is een ware Engel die mij heeft opgeraapt, rechtop heeft gezet en een schop onder mijn kont heeft gegeven. Ze is dat zeldzame soort mens die onbaatzuchtig voor iedereen klaar staat op wat voor manier dan ook, en het is bijna egoïstisch haar helemaal voor mijzelf te willen houden. Iedereen verdient een vrouw als haar in zijn of haar leven.

Wat de toekomst brengt dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik samen met haar oud wil worden. Hoe? En op wat voor manier? Dat kan mij niet schelen, als het maar samen met haar is. Maar één ding weet ik wel heel erg zeker. Lieve Wilma ik hou zielsveel van jou!

 

13 comments

 1. Kees Hoekstra /

  Mooi verhaal Helpie. Ik hoop dat het jullie ook in de verre toekomst voor de wind blijft gaan, jullie verdienen het beide wel. Ga er voor !

 2. Janneke Dekker /

  Prachtig levensverhaal Richard.Ik had ook altijd met je te doen, als je weer eens zei:Goedemorgen”maar dan was het al 4 uur “s middags.!!En dan zei ik altijd goedemiddag Richard.!
  En nog meer dingen die ik tegen je zei, alleen maar omdat ik net als iedereen zag dat het de verkeerde kant opging.
  Ik hoop echt dat je heel lang met Wilma samen zal zijn, het is jou en Wilma gegund.
  En weet dat je als je iemand krampachtig vasthoudt, ze juist weg zal willen!!Veel geluk samen!

 3. Richard /

  Wat een mooi verhaal zeg , toen je me zei dat je bezig was met een stukje dacht ik al ben benieuwd. Ik hoop dat jullie lekker lang van elkaar mogen genieten, heel veel plezier en gezondheid voor de toekomst toegewenst.

 4. Wat prachtig en wat gun ik het jullie Wilma is een schat.

 5. Andre (veerman47) /

  Ik volg Wilma al een poosje hier op twitter,een lieve vrouw die voor iedereen klaar staat. Ineens was jij er ook ,wat fijn dat jullie elkaar hebben gevonden. Van Wilma lees ik dat ze ook blij is met jou . Je levensverhaal heeft me geraakt. Wat werk je goed aan jezelf met behulp van Wilma. Geniet fijn van elkaar want het leven vliegt aan je voorbij .
  Heel veel geluk samen , gr.Andre

 6. Joke van den Houten /

  Richard, Zelden heb ik zo’n eerlijk, mooi levensverhaal gelezen. Ik rangschik deze blog onder “Liefdesbrief”. Want dat is het. Ik bewonder je moed om dit bijzondere verhaal aan iedereen te laten lezen. Respect, blijf van elkaar genieten en maak er een mooi, gezond en gezellig leven van, samen met jouw Wilma.

 7. Ineke vonk /

  Word gelukkig samen, ik denk dat dit kan.

 8. Sjoerd /

  Mooi man. Wat een verhaal. Fijn dat het zo gelopen is.

 9. Miljoenen hartjes voor jullie!!

 10. Helena Derksen /

  Moedig om jullie verhaal en leven op deze wijze neer te pennen. Ik volg jullie al heel lang en wens jullie al het mooie wat het leven kan bieden❤️❤️

 11. Heleen Stuifzand /

  Wat een mooie blog zeg!
  Je had tijdens de tweet-up in Rotterdam al verteld hoe jullie elkaar hadden leren kennen, nadat ik dat vroeg!
  Knap hoe je je zo kwetsbaar op kan stellen in je verhaal!
  Je kunt trots zijn op hoe het nu met je gaat en ik vind jullie een geweldig stel samen!
  Jullie straalden beide toen in Rotterdam.
  Heb t goed en hou t goed!
  Xx

 12. Echt prachtig geschreven, waar zou je zijn als het niet zo gelopen was? En heb jij Wilma ook nog iets kunnen leren?

 13. Gerard Jonker (60Plusser) /

  Beste Richard, met dit relaas laat je eigenlijk zien hoe ver jij al bent! Ik zag jou voor het eerst toen je op Twitter kenbaar maakte dat Wilma en jij een “koppeltje” waren dus van jouw voorgeschiedenis weet ik niets. Van Wilma weet ik dat zij zowel voor mens als dier een hart van “goud” heeft! Ik ga nu bijna los over Wilma maar hier gaat het over jou en Wilma! Een heel kwetsbaar opgesteld verhaal waar een ieder die dit leest zijn voordeel mee kan doen althans ik heb het mijne er al uitgepikt!
  Ik wens Jou en Wilma al het geluk van de wereld, een lang en gezond leven en geniet van en met elkaar! Veel liefs voor allebei, Gerard. XX

Leave a Reply