Soms…

aug 22

Soms, of eigenlijk best wel vaak de laatste tijd denk ik; Waar zijn we nou helemaal mee bezig? Is iedereen zijn verstand verloren?

Er gebeuren dingen in onze maatschappij die gewoon niet zouden mogen gebeuren. Het hele justitiële apparaat is kapot. Uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen zonder gevolgen een ondernemer uit zijn pand zetten. Verkrachters worden door de politie toegesproken met een foei! Een verbod op gezicht bedekkende kleding wordt omgedoopt tot boerkaverbod zodat er een slachtofferrol gecreëerd wordt voor islamitische vrouwen die onze maatschappij en samenleving afwijzen. Televisieprogramma’s kunnen ongestoord rechtse politici framen en onzin uitkramen om zo de polarisatie in de samenleving verder op te drijven en burgers een schuldgevoel aan te praten over klimaat en een koloniaal verleden. Waarbij dit laatste uiteindelijk om heel veel geld gaat. Dit land is ziek. Dood ziek.

Waar komt die onwil het gezonde verstand te gebruiken vandaan? Waarom word er niet opgetreden tegen mensen die willens en wetens zich niet aan de wet houden? Is het angst? Angst om door schreeuwers weggezet te worden als racist? Populist? Fascist? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat deze woorden geen waarde meer hebben. Heb je kritiek op immigratie ben je al het bovenstaande. Heb je kritiek op een religie die zich uitermate vijandig en afwijzend opstelt ben je al het bovenstaande. Het gaat nergens meer over. Mensen roepen maar wat. Ze gebruiken hun verstand niet meer. Alles moet kunnen en mogen in dit land in het kader van zogenaamde vrijheid. Maar vrijheid is geen vrijheid als daar geen regels aan verbonden zijn want dan veranderd vrijheid in anarchie en chaos. Vrijheid is dus niet absoluut.

Dit land heeft daadkracht nodig want het is verworden tot een hoopje ellende die van gekkigheid niet meer weet wat te doen. We zijn bang om te kwetsen om onmenselijk gevonden te worden. Maar gekwetst zijn is heel makkelijk en vaak niet eens gebaseerd op feiten. Alleen al het gevoel gekwetst te zijn is volgens sommige mensen genoeg om dat gevoel te erkennen als waarheid. Want jij voelt het zo. Hiermee creëer je een plicht om daar iets mee te doen. Echter een slechte grap is gewoon een slechte grap. De grappenmaker heeft waarschijnlijk niet eens echt een hekel aan Belgen of Duitsers en grote kans dat een van zijn vrienden een homo is. Dat een overgroot deel van de Belgen, Duitsers of Homo’s geen enkel probleem hebben met deze grappen doet er niet toe. De aandacht gaat naar dat kleine deel dat er voor kiest gekwetst te zijn. Wat de plicht creëert hier wat mee te doen. Maar wat? We handelen tegenwoordig vooral met emotie en niet met verstand en ratio. Maken we de gekwetste sterker door ze te leren hier boven te staan of gaan we de grappen verbieden? Dat eerste is meer werk en kost tijd dat laatste is vele malen makkelijker maar NIET het juiste. We creëren afhankelijke slappelingen en een maatschappij wat op zijn tenen moet lopen en niet geheel onbelangrijk nu wel een hekel aan Belgen, Duitsers en Homo’s gaat krijgen want door hun word het er niet gezelliger op. Het echte slachtoffer is dus de samenleving.

Daadkracht dus. Politici die op durven te treden. Die de wet durven te handhaven. Die niet steeds blijft polderen. Die tijd hebben we gehad. Uitgeprocedeerde zouden niet instaat mogen zijn panden te kraken. Die horen opgesloten te zitten tot ze uitgezet kunnen worden ongeacht of het land van herkomst er nou wel of niet aan meewerkt. Dat is hun probleem en niet dat van ons. Verkrachters dienen gestraft te worden en niet toegesproken te worden met een wapperende vinger en een foei. De focus moet naar het slachtoffer en niet naar de dader wat nu vaak het geval is. Het rechtvaardigheidsgevoel moet terug in de samenleving. Mensen die zicht te pas en te onpas gekwetst voelen hebben hulp nodig en een stevig gesprek om ze sterker te maken en geen kudde mee huilers die het gevoel enkel maar versterken.

Vrouwen die een boerka willen dragen mogen gewoon een boerka dragen, we vragen enkel en alleen aan deze mensen op sommige plekken wel herkenbaar te zijn, want zo gaan wij met elkaar om in dit land. Het feit dat jij daar niet aan mee wil werken is pure onwil en afwijzing van onze normen en waarden en die van jezelf boven onze samenleving te plaatsen. Het heeft werkelijk niets te maken met wat je wel of niet zou mogen dragen. We willen je gezicht kunnen zien in de bus, een school of een ziekenhuis. Simpele vraag aan iemand die zegt er zelf voor te kiezen zich zo te kleden en dit dus niet als plicht ziet. Het is niet de wet die jouw bewegingsvrijheid beperkt maar dat doe jijzelf door te weigeren om deze simpele omgangsnormen tijdelijk te accepteren. Wil jij geaccepteerd worden? Dan zal je ons ook moeten accepteren. Echter ook hier reageren volslagen idioten weer op emotie door deze wet gewoon niet te handhaven. Wel voor mensen met bivakmuts maar niet voor de mensen die door woordgebruik bewust een slachtofferrol krijgen aangemeten en zoals we dus nu zien in het geval van ene Angela deze slachtofferrol volledig uitbuiten. Angela had gewoon een boete moeten krijgen zoals iedereen een boete krijgt die de wet overtreed.

Wellicht wordt het tijd dat we in dit land artikel één eens gaan naleven. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”  En we hier niet selectief mee omgaan net als met de wet…….

Leave a Reply