Omg what have i done!?

mrt 16

Omg what have i done!?

Gisteren kwam ik met het plan om bedrijven te vragen oude, nog werkbare laptops beschikbaar te stellen. Laptops voor kinderen waarvan hun ouders het niet breed hebben en ze gebruik kunnen maken van de onlinemiddelen die hun school in zal gaan zetten tijdens de weken van de Coronacrisis, die voorlopig nog wel even aan zal houden.

Ik kreeg hier veel respons op en mijn twitter is zowat ontploft! Ook aanbiedingen van particulieren en ZZP’ers die nog wel wat hebben staan. Deze reacties kwamen vanuit het hele land. Hoe nu verder om het idee ook vorm te gaan geven? Ook ik heb mijn verplichtingen en moet overdag gewoon werken. Ik kan dus niet alles ophalen, nakijken en ook nog ouders vinden met de kinderen die het zo hard nodig hebben. Daarbij heb ik jullie hulp nodig!

Ikzelf woon in de omgeving Gorinchem. Ik kan in mijn omgeving in de avonduren laptops ophalen, nakijken en opnieuw installeren. Dit gaat waarschijnlijk een versie van Linux worden want dat is gratis en voldoende om schoolwerk mee te doen of een Windows versie indien de licentie dat toelaat. Mensen uit mijn omgeving die zo’n laptop nodig hebben voor hun kind(eren) kunnen dan contact met mij opnemen en ik zal dan de laptops rondbrengen.

Ook op andere plekken in het land is het hard nodig. Ik heb hierbij mensen nodig die bereid zijn om in hun omgeving de aangeboden laptops op te halen. Deze laptops moeten dan ook nagekeken worden en voorzien van een Linux of Windows versie. Daarna moeten de laptops weer verspreid worden onder de gezinnen die het juist nu hard nodig hebben.

Het mooiste zou zijn als ik een team samen kan stellen met mensen die laptops op willen halen in hun omgeving, die ervaring hebben met dit soort projecten, laptops gratis op willen knappen, mensen die laptops wegbrengen naar de gezinnen die dat nodig hebben.

Mensen die willen helpen met het ophalen, gereed maken en wegbrengen van de laptops kunnen mailen naar richard@dehelpdeskert.nl met in het onderwerp TEAM

Bedrijven die nog een oude laptop hebben liggen die nog mee kan kunnen het aanbod formulier invullen https://dehelpdeskert.nl/aanbod-formulier/

En last but not least mensen die juist een laptop kunnen gebruiken voor hun kids kunnen het aanvraag formulier invullen https://dehelpdeskert.nl/aanvraagformulier/

Heb je tips of advies mail me dan ook aub!!

Ik zal de komende dagen gaan proberen een team samen te stellen, zodat we de komende weken de laptops op de juiste plaats kunnen laten belanden. Ik wil jullie alvast heel erg bedanken voor de getoonde belangstelling en aangeboden hulp! Juist in tijden als deze is het belangrijk dat we onze geschillen even aan de kant zetten en de hulp aan elkaar geven die juist nu zo hard nodig is.

Leave a Reply